امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بیماری گواتر

تحقیق بیماری گواتر دسته: پزشکی
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 7 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 8

اختلالات ناشی از كمبود ید یكی از مشكلات بهداشتی تغذیه‌ای جامعه ماست كه تقریباً در اكثر كشورهای جهان شایع بوده و مانع از توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

بیماری گواتر

گواتر : 
اختلالات ناشی از كمبود ید یكی از مشكلات بهداشتی تغذیه‌ای جامعه ماست كه تقریباً در اكثر كشورهای جهان شایع بوده و مانع از توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود. این كمبود از نظر ذهنی و جسمی انسان را دچار نقص نموده یادگیری را مختل میكند و روی هوش تاثیر منفی می‌گذارد.
ید چیست؟
1- یك ماده مورد نیاز برای زندگی است كه باید به طور روزانه مصرف شود.
2- حیاتی ترین نقش ید شركت در ساختن هورمونهای تیروئید میباشد.
3- هورمونهای تیروئید پس از ساخته شدن در تكامل و عملكرد طبیعی مغز و سیستم عصبی حفظ دمای بدن و انرژی تاثیر میگذارد.
میزان مورد نیاز روزانه ید:
نیاز روزانه بدن به ید بین 150-100 میكروگرم میباشد (یك مقدار بسیار كم به اندازه سر سوزن) مقدار مورد نیاز در تمام طول عمر توسط انسان یك قاشق چایخوری است كه البته آنچه مهم است دریافت مداوم ید بطور روزانه است.

اختلالات ناشی از كمبود ید و علایم آن
در صورتیكه ید به مقدار لازم به بدن نرسد اختلالاتی در اعمال غده تیروئید ایجاد میگردد، هورمونهای تیروئید جهت رشد در دوران جنینی، نوزادی، كودكی و نیز برای فعالیت طبیعی جسمی و ر وانی افراد بالغ ضروری هستند. این اختلالات كه به دنبال كمبود ید بوجود می‌آیند از این قرارند:
دوران جنینی و نوزادی:
در دوران جنینی كمبود ید باعث سقط جنین، تولد جنین مرده، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش مرگ و میر اطفال و نوزادان، اختلالات حركتی و روانی و كم‌كاری تیروئید، رشد ناقص دستگاه عصبی و عقب‌ماندگی ذهنی میگردد.
دوران كودكی و نوجوانی:
در دوران كودكی و نوجوانی كمبود ید موجب گواتر، كم‌كاری، تیروئید، عقب ماندگی جسمی و روانی میگردد.
بالغین:
در بزرگسالان كمبود ید باعث گواتر، كم‌كاری، تیروئید، اختلال در اعمال جسمی و روانی و ناراحتیهای گوارشی و قلبی میگردد.
ید : 
ید یکی از ریز مغذیهایی است که به میزان 20 تا 50 میلی گرم در بدن انسان وجود دارد ، که حدود 70 تا 80 درصد آن در غده تیروئید وجود دارد. این ریز مغذی که مقدارش بسیار ناچیز است چه تأثیر سوئی بر رشد مغزی و جسمی انسان دارد. حدود یک میلیارد نفر از کمبود ید رنج می برند و 20 میلیون نفر گواتر دارند . در ایران به طور گسترده کمبود ید وجود دارد . چند سالی است که وزارت بهداشت و وزارت صنایع اقدام به تهیه نمک ید دار برای رفع این مشکل کرده اند. 
ید در مواد غذایی مختلفی وجود دارد ، بهترین منابع غذایی ید انواع سبزی های سبز و ریشه ها مثل اسفناج است . 
وجود ید در مواد غذایی بستگی به وجود آن در خاک منطقه دارد. اگر خاکمنطقه ای از نظر ید فقیر باشد غذاهای تولید شده در آن منطقه از نظر ید فقیر خواهد بود. اگر ید آبی در منطقه ای از 2 میکروگرم در لیتر کمتر بود ، مسلماً مشکل کمبود ید در آن منطقه وجود دارد . بعد از سبزی ها و میوه ها طبیعتاً فرآورده های دریایی مخصوصاً ماهیهای آب شور ، مهمترین منبع ید هستند. با وجود این بستگی به آب دریا دارد که ید در آن وجود دارد یا نه . به عنوان مثال بر اساس بررسی های انجام شده آب دریای خزر از ید فقیر است و بر عکس آب خلیج فارس از نظر ید غنی است. بنابراین درست نیست که بگوئیم همه فراورده های دریا از ید غنی هستند . 
ید در دستگاه گوارش به راحتی جذب می شود ، پس از جذب به غده تیروئید می رود، قسمت قابل توجهی از آن توسط غده تیروئید برداشت می شود و راه دفع ید از طریق ادرار است. بنابراین یکی از آزمایشهایی که می توان برای تشخیص ید انجام داد ، اندازه گیری ید خون است. البته ید به اشکال مختلف در خون وجود دارد که به دلیل غیر قابل نفوذ بودن ، ید متصل به پروتئین در درون گلبولها ، برای اندازه گیری از این نظر مناسب است. 
ید با اسید آمینه تیروزین ترکیب می شود و در ابتدا مونو ید و تیروزین و دی ید و تیروزین و سپس تری ید و تیروزین و تترا ید و تیروزین را تشکیل می دهد . تترا ید و تیروزین با تیروگلوبولین ترکیب می شود و بدین ترتیب در غده تیروئید ذخیره می شود . 
در صورت وجود کمبود ید یا به هر دلیلی که غده تیروئید بزرگ شود ، فرد دچار گواتر می شود.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : گواتر , بیماری گواتر , ید , تحقیق , مقاله , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پژوهش

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر